Київ, Україна

Новини галузі

Анатолій Бойко допомагає перезапустити ХАБ ФІОТ на базі КПІ

Анатолій Бойко

Хаб ФІОТ — «Факультет інформатики та обчислювальної техніки» КПІ відновлює свою роботу в онлайн та офлайн форматі. Перезапуск роботи Хабу став результатом спільних зусиль українських меценатів, ІТ-компаній, команди Факультету інформатики та обчислювальної техніки КПІ ім. Сікорського за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. Про це повідомляє партнер проєкту, Компанія Технології Комунікацій.

«У ці складні місяці, які ми пережили, налагодження роботи в Хабі та планування майбутнього, будівництво рободрому, розвитку науки та робототехніки країни не зупинялося», — зазначила заступниця декана ФІОТ КПІ ім. Сікорського та координаторка напряму «Хаб ФІОТ» Олена Халус.

Хаб працюватиме з урахуванням воєнних реалій. На території корпусу облаштовано безпечне сховище на випадок повітряної тривоги.

«Одне із завдань Мінцифри — перетворити Україну на найбільший ІТ-хаб у Європі та стати успішною ІТ-нацією. У нас для цього є все, зокрема дуже талановиті люди. Такі проєкти як Хаб ФІОТ допомагають нам продовжувати розвиватися і доводити всьому світу, що українці — найкращі», — заявила керівниця експертної групи із залучення інвестицій та лід освітніх проєктів Мінцифри Діана Ракус.

Перезапуск Хабу ФІОТ підтримали численні українські компанії. Планується, що в приміщенні Хабу студенти, викладачі, а також представники українських технологічних компаній найближчим часом розпочнуть проведення різноманітних навчальних заходів та лекцій.

«Як випускник ФІОТ КПІ, я розумію необхідність отримання студентами практичного досвіду у поєднанні з навчанням, а як представник бізнесу — наскільки сьогодні важливо інвестувати в інфраструктуру для студентів, задля майбутнього нашої країни», — підсумував підприємець і меценат, співзасновник громадської організації «Розвиток ІТ освіти» Анатолій Бойко.

Громадську організацію «Розвиток IT-освіти» було створено у квітні 2021 року. Головна мета організації — це сталий розвиток IT-освіти в Україні через створення найкращих умов для здобуття високоякісної та практичної освіти в Україні, ефективної моделі взаємодії викладачів, студентів та бізнесу, впровадження інноваційної моделі розвитку університетів та їхніх підрозділів, а також зменшення відтоку талановитих студентів за кордон.

Хаб ФІОТ, створений на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського, запрацював у тестовому режимі у грудні 2021 року.

Нагадаємо, випускник відділення технічних наук Київської МАН, студент НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» Ігор Клименко став переможцем Всесвітньої студентської премії Global Student Prize.

ХАБ ФІОТ, Анатолій Бойко

  • Перегляди: 1365

Контакти

Image
Адреса:
м. Вишневе, вул. Козацька, 6, оф. 2
Тел.: +38 044 323 00 80
Email: info@softline.kiev.ua

Про нас

Softline-it займається комплексним ІТ-обслуговування бізнес-центрів, надаючи клієнтам професійні послуги з системної інтеграції, постачанні телекомунікаційного обладнання та бізнес-систем.