Київ, Україна

Новини галузі

ГО «Розвиток ІТ освіти» підписала партнерську угоду з організацією «Український фонд стартапів»

Анатолій Бойко

Громадська організація «Розвиток ІТ освіти» та «Український фонд стартапів» (USF) підписали Меморандум про партнерство та співпрацю. Документ є важливим для подальшої роботи щодо покращення освіти в Україні в ІТ-галузі та сприятиме реалізації спільних проєктів у стартап-напрямі. Це партнерство — важливий крок для подальшої колективної діяльності двох організацій. Про це повідомляє партнер проєкту, Компанія Технології Комунікацій.

«Перемовини щодо більш плідної співпраці між „Розвитком ІТ освіти“ та USF стартували ще у листопаді, під час нашого спільного візиту на Web Summit 2021, який відбувся у Лісабоні. Відсьогодні ми розпочали працювати разом як партнери й вже готуємо перший спільний івент у нашому Хабі ФІОТ, що має відбутися на початку лютого цього року», — співзасновник ГО «Розвиток ІТ освіти» Анатолій Бойко.

Положення Меморандуму також передбачають налагодження робочого процесу в інноваційній аудиторії Хабу ФІОТ КПІ та проведення івентів із залученням експертів, реалізацію спільних ідей та зміцнення інноваційного напряму в освіті.

«Ми прагнемо зробити „Український фонд стартапів“ платформою, де стартап зможе отримати не лише фінансування, а й весь комплекс можливостей та послуг — від консультацій і менторства до співпраці з потенційними інвесторами. Тож, спільно з партнерами плануємо й надалі стимулювати українських підприємців започатковувати власний бізнес, створювати інноваційні продукти та послуги та виводити їх на глобальні ринки», — зазначив Павло Карташов, директор «Українського фонду стартапів».

Заступниця декана ФІОТ КПІ ім. Ігоря Сікорського, членкиня ГО «Розвиток IT освіти» Олена Халус підкреслила, що цей документу відкриває великі можливості не тільки для студентів ФІОТ та КПІ, а взагалі для всіх студентів ІТ-спеціальностей, які зараз здобувають вищу освіту.

«Ми раді, що новий 2022 рік починається з такого перспективного партнерства. Цей Меморандум — важливий крок до реалізації тих проєктів, які було заплановано у рамках діяльності нашої громадської організації. Ми прагнемо, щоб наш ХАБ та інноваційна кімната стали платформою для студентів та школярів країни», — зазначила Олена Халус.

Нагадаємо, громадська організація «Розвиток IT освіти» була створена у квітні 2021 року. Головна мета організації — це сталий розвиток IT-освіти в Україні через створення кращих умов для здобуття високоякісної та практичної освіти в Україні, ефективної моделі взаємодії викладачів, студентів та бізнесу, впровадження інноваційної моделі розвитку університетів та їх підрозділів, а також зменшення відтоку талановитих студентів за кордон.

«Український фонд стартапів» (USF) — державний фонд, започаткований за ініціативою Кабінету Міністрів України. Місія фонду — сприяти створенню та розвитку технологічних стартапів на ранніх стадіях (pre-seed та seed) з метою підвищення їх глобальної конкурентоспроможності.

Процес відбору стартапів для надання грантів відбувається на конкурсній основі: компанії оцінюються та обираються радою незалежних інвестиційних експертів. Протягом 2 років існування USF грантове фінансування отримали понад 240 українських стартапів на стадії seed або pre-seed, а загальна кількість фінансування склала більше ніж 6 300 000 доларів США.

Хаб ФІОТ, створений на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського, запрацював у тестовому режимі у грудні 2021 року.

ХАБ ФІОТ, Анатолій Бойко

  • Перегляди: 1439

Контакти

Image
Адреса:
м. Вишневе, вул. Козацька, 6, оф. 2
Тел.: +38 044 323 00 80
Email: info@softline.kiev.ua

Про нас

Softline-it займається комплексним ІТ-обслуговування бізнес-центрів, надаючи клієнтам професійні послуги з системної інтеграції, постачанні телекомунікаційного обладнання та бізнес-систем.