Київ, Україна

Новини галузі

Фахівці Айкюжн ІТ розповіли про розвиток напрямку IoT у 2021 році

10 березня 2021 року компанія Айкюжн ІТ провела онлайн-презентацію підрозділу, що спеціалізується на сегменті Інтернету речей (IoT). Підрозділ буде працювати проектами, пов'язаними з використанням розумних пристроїв у повсякденному житті. Для розробки буде використовуватись платформа UnityBase, а також (ймовірно) фінтех-екосистема, яку наприкінці 2020 року презентувала Олена Сосєдка (Елена Соседка).

Під час презентації фахівці компанії відзначили два тренди 2021 року, які змінюють ринок та, навіть, наші уявлення про навколишній світ.

Перша — стрімкий розвиток IoT у сегменті B2B. Якщо п'ять років тому розробники припускали, що ринок B2° C буде двигуном прогресу IoT-напрямку, то сьогодні фокус інтернету речей зміщується в B2B-напрямок. Адже цінність IoT-продуктів полягає в тому, щоб допомогти розв'язувати проблеми: заощадити гроші, час, ресурс, вчасно оповістити про надзвичайну ситуацію.

Друга — збільшення швидкості передачі даних та кількості самих даних. У 2019 Apple, Google, Amazon і Zigbee Alliance створили робочу групу, яка створює єдиний стандарт для пристроїв «розумного» будинку. Це ще один крок до того, щоб робити гаджети більш доступними для виробників і користувачів і створити відкритий вихідний код для розробки й впровадження нового уніфікованого протоколу зв'язку.

В майбутньому концепція IoT повинна ставати ще доступніше і дешевше. Користувач не повинен замислюватися про те, яка технологія вбудована в його гаджет, користувачеві важливий результат: отримання даних в певному місці. Чим доступніше буде IoT, тим більше продуктів буде з'являтися і тим більше технологій потрібно об'єднувати. А значить проблема технологічної роздробленості буде розширюватися.

Головні напрямки

Охорона здоров'я. Пандемія змусила розробників по-новому оцінити IoT в цій сфері. Адже минулий рік показав, наскільки ми вразливі. Саме в напрямку охорони здоров'я майбутнє інтернету речей визначено на найближчий час. Тепер розробники шукають рішення, щоб кожна людина мала можливість віддалено передавати дані про своє здоров'я або сигналізувати про надзвичайні ситуації.

Комунальна сфера. В майбутньому нас чекають цілі «розумні» міста, де всі важливі системи будуть контролюватися за допомогою IoT, наприклад, вуличне освітлення або передача даних про фактичне споживання води. Фінансові результати стануть набагато наочніше в державному масштабі — «розумні» лічильники відразу покажуть проблеми, наприклад, втрати води або тепла. Інший приклад — «розумне» вуличне освітлення, що вмикається або зводиться до мінімуму, якщо в зоні освітлення нікого немає.

Бізнес. Будь-який бізнес має на меті максимально знизити витрати виробництва і підвищити доходи. Технологія IoT допомагає в цьому. Наприклад, компанія отримує призначені для користувача дані зі своїх гаджетів, аналізує їх і тим самим покращує свої сервіси.

Елена Соседка, Олена Сосєдка, Айкюжн ІТ, Айкюжн, UnityBase

  • Перегляди: 2360

Контакти

Image
Адреса:
м. Вишневе, вул. Козацька, 6, оф. 2
Тел.: +38 044 323 00 80
Email: info@softline.kiev.ua

Про нас

Softline-it займається комплексним ІТ-обслуговування бізнес-центрів, надаючи клієнтам професійні послуги з системної інтеграції, постачанні телекомунікаційного обладнання та бізнес-систем.