Київ, Україна

Новини галузі

«Нафтогаз» розпочав створення найбільшої в країні бази геологічних даних

Спеціалісти «Нафтогаз Розвідка і Видобування» запустили в роботу програмне забезпечення для управління геолого-промисловими даними. Запуск цієї програми – це початок створення найбільшої в Україні цифрової бази геологічних даних, повідомляє пресслужба компанії.

В систему вже внесено дані 43 родовищ та понад 1200 свердловин західного регіону. Загалом планується оцифрувати дані про понад 200 нафтогазових ділянок і 5300 свердловин, які експлуатує дивізіон «Нафтогаз Розвідка та Видобування».

Ми послідовно діджиталізуємо наші операційні процеси. У 2020 році в Харкові розпочав роботу наш центр 3D-моделювання. Наразі впроваджуємо ще один проєкт, який дозволить консолідувати у цифровому середовищі величезний масив геологічних даних. На цей момент ми вже оцифрували історію західного регіону, попереду опрацювання інформації по Дніпровсько-Донецькій западині. Детальний аналіз геологічних даних і 3D моделювання родовищ – це наші інструменти підвищення ефективності процесів і прийняття управлінських рішень в межах реалізації стратегії нарощення ресурсної бази», – зазначив Олександр Романюк, директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка і Видобування».

У системі зберігатиметься:

— геологічна інформація, а саме інформація про ліцензійні ділянки, родовища, свердловини, їх будову та структуру;
скан-образи, результати геофізичних досліджень свердловин;
інформація про проведені сейсмічні дослідження, профілі свердловин;
— обсяг видобутку газу, нафти, конденсату, води, результати капітальних ремонтів свердловин;
3D-моделі родовищ;
— аналіз розробки родовищ від УкрНДІгаз, уточнені проєкти, геолого-економічна оцінка, техніко-економічна оцінка.

База даних формується на основі програмного забезпечення ProSource міжнародної компанії Schlumberger. Проєкт триватиме 5 років.

Нафтогаз

  • Перегляди: 843

Контакти

Image
Адреса:
м. Вишневе, вул. Козацька, 6, оф. 2
Тел.: +38 044 323 00 80
Email: info@softline.kiev.ua

Про нас

Softline-it займається комплексним ІТ-обслуговування бізнес-центрів, надаючи клієнтам професійні послуги з системної інтеграції, постачанні телекомунікаційного обладнання та бізнес-систем.