Київ, Україна

Новини галузі

В Україні викрили хакерів, що розповсюджували вірус Emotet

Міжнародна група правоохоронців виявила в Україні одну з найнебезпечніших хакерських мереж світу, яка розповсюджувала вірус Emotet для крадіжки персональних даних та коштів з рахунків. Діяльність угруповання призвела до $2,5 млрд збитків банків США та країн Євросоюзу. Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

Мережу вдалося викрити у співпраці Інтерполу, правоохоронних органів України, США, Німеччини, Нідерландів, Великої Британії та інших країн, повідомляє пресслужба Нацполіції.
В Україні викрили транснаціональну хакерську мережу, що розповсюджувала вірус Emotet

Інфраструктура Emotet включала сервери, розташовані по всьому світу, і фактично була БОТ-мережею. «Вірус» поширювався шляхом спам-розсилок, через документи Word, Excel тощо. Електронні листи виглядали як попередження про безпеку облікового запису, запрошення на вечірку і навіть як застереження від поширення COVID-19.

Вірус використовував інфіковані комп’ютери для подальшої розсилки своїх копій через створення лазівки в операційній системі Windows. Він викрадав персональні дані користувачів, логіни та паролі, історію браузерів, банківську інформацію тощо.

«Emotet був для нас загрозою номер один протягом довгого часу, і його придушення матиме велике значення. Emotet був залучений до 30% хакерських атак; успішне викриття призведе до важливих наслідків у кримінальному світі», – сказав представник Європолу Фернандо Руїс.

Роботу мережі з 90 серверів забезпечували двоє громадян України – наразі їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Інших причетних до роботи мережі наразі встановлюють.

Кібербезпека

  • Перегляди: 973

Контакти

Image
Адреса:
м. Вишневе, вул. Козацька, 6, оф. 2
Тел.: +38 044 323 00 80
Email: info@softline.kiev.ua

Про нас

Softline-it займається комплексним ІТ-обслуговування бізнес-центрів, надаючи клієнтам професійні послуги з системної інтеграції, постачанні телекомунікаційного обладнання та бізнес-систем.