Київ, Україна

Новини галузі

На базі КПІ планується створення ХАБ ФІОТ — нового ІТ-простору

Факультет інформатики та обчислювальної техніки Національного технічного університету України «Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського» анонсує розробку унікального ХАБу ФІОТ — простору для розвитку творчості студентської молоді. Про це повідомляє ТСН.

За словами декана факультету Сергія Теленика, Проєкт буде реалізовано за прикладом подібного хабу в одному з найкращих технічних навчальних закладів світу — Массачусетському технологічному інституті (МІТ).

«Окрім місця для лекцій, олімпіад, конференцій, хакатонів, мітапів та іншого, у хабі будуть лабораторії, де студенти зможуть працювати над проєктами разом із менторами з ІТ-компаній, а в подальшому отримуватимуть стажування та працевлаштування», — зазначив Теленик.

За його словами, у хабі також планується виконання науково-дослідних та проєктно-конструкторських робіт, результати яких чекає ІТ-бізнес. Крім цього, на його базі будуть проводитись спеціалізовані навчання студентів із залученням провідних фахівців ІТ-компаній, розвиватись проєктні студентські роботи, надаватись можливість створювати стартапи та проводити різноманітні івенти, зустрічі з представниками IT-компаній, пов'язані із працевлаштуванням.

ХАБ ФІОТ створюється за підтримки ректора КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайла Згуровського й за задумом має стати одним з найбільш інноваційних проєктів в країні, який стане «магнітом» для талановитих студентів з України та інших держав. Навколо ХАБу буде створений сквер, який буде частиною коворкінгової зони та зв'язком з іншими об'єктами спрямованих на розвиток творчості, такий як Роботодром.

Зараз реалізація хабу знаходиться на фінальній стадії. До його створення приєдналася велика кількість партнерів, які підтримують ХАБ ФІОТ від його започаткування. Як розповіла заступник декана Олена Халус, усі донори будуть відзначені на «стіні спонсорів», а також отримають можливість проводити у приміщенні хабу свої наукові заходи.

ХАБ ФІОТ

КПІ, ХАБ ФІОТ

  • Перегляди: 1886

Контакти

Image
Адреса:
м. Вишневе, вул. Козацька, 6, оф. 2
Тел.: +38 044 323 00 80
Email: info@softline.kiev.ua

Про нас

Softline-it займається комплексним ІТ-обслуговування бізнес-центрів, надаючи клієнтам професійні послуги з системної інтеграції, постачанні телекомунікаційного обладнання та бізнес-систем.